09 January, 2009

“2009′un ilk ayında hangi filmler sinemaya götürür?”

2009′un ilk ayında vizyona giren filmler listesi oldukça uzun, bunların hepsini yazmak için vaktimin yeteceğini sanmıyorum. Bu nedenle sadece dikkatimi çeken yapımları inceledim. Umarım sizin de ilginizi çeker:)

Barselona Barselona - Vicky Cristina Barcelona

barselonaÖnümüzdeki Cuma günü yani 9 Ocak’ta vizyona girecek olan Barselona Barselona’nın yönetmeni ve senaristi Woody Allen. Oyuncular arasında, Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penélope Cruz ile Rebecca Hall yer alıyor. imdb puanı 10 üzerinden 7.7 olan Barselona Barselona, Vicky ve Cristina adlı Amerikalı iki genç kızın Barselona’da geçirdikleri bir yaz mevsiminin ardından bir sanatçı ve onun eski eşi ile tanışmalarını ve ardından gelen karmaşık aşk ilişkisini konu alıyor.

Penelope Cruz, Barselona Barselona ile 2008 yılında Los Angeles Film Critics Association Ödülleri’nde LAFCA ödülü, Amerika National Board of Review Ödülleri’nde NBR Ödülü, New York Film Critics Circle Ödülleri’nde NYFCC Ödülü ve Southeastern Film Critics Association Ödülleri’nde SEFCA Ödülü kazandı.

Yurtdışında 2008 yılında gösterime giren film, kazandığı ödüllerin yanı sıra 4′ü Altın Küre olmak üzere 8 farklı ödül için aday gösterildi. Woody Allen yapımlarından hoşlananlar ve duygusal ilişkileri irdeleyen yapımları sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Yazıları fistikyesili.com'a taşıdık. Devamını okumak için lütfen tıklayın.

No comments: