11 October, 2008

Park ücreti SMS ile ödenecek

Artık park ücretleri de sms ile ödenebilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İspark ve Turkcell ortaklığıyla hayata geçirilen sistemle kısa mesajla hem araçlar park edilebiliyor hem de park ücreti cep telefonu ile ödenebiliyor.



Turkcell Mobil Ödeme hizmetiyle, telefon aboneleri, bozuk paraya gerek kalmadan otopark ücretini cep telefonu ile ödeyebilecek. Müşteri, aracının plakasını ve telefon numarasını bir kereye mahsus olmak üzere kısa mesaj ile sisteme kayıt edecek. Müşteri cep telefonuna 'kayit' yazıp boşluk bırakarak plakasını yazıp 7275'e göndererek kayıt olabilecek ve ardından 'İspark Mobil Ödeme işlemi için kayıt işleminiz başarı ile yapılmıştır' şeklinde bilgilendirme mesajları alacak. Müşteri, yol üstü otoparka geldiğinde, üzerinde park bilgilerinin bulunduğu tabeladan park kodunu öğrenerek numara hanesine '7275', mesaj hanesine de otopark kodunu yazarak SMS ile gönderecek.

Sistem tarafından müşteriye park ücretinin alındığı, lokasyonu, süreyi ve tutarı içeren bilgilendirme mesajı gönderilecek. Atılan tüm mesajlar 1 SMS ücreti ile ücretlendirilecek ve park ücreti kullanıcısının telefon faturasına İspark otopark hizmet bedeli şeklinde yansıtılacak. Uygulama 2 saat park ile sınırlı tutuldu. 2 saatten uzun süreli park durumunda fazla süre otopark görevlisi tarafından terminalden sorgulanarak nakit olarak tahsil edilecek. Uygulama, 13 Ekim'de Nişantaşı Valikonağı Caddesi'nde başlayacak. Uygulamanın bu yıl içinde Şişli bölgesinin tamamında, 2009'da da İstanbul genelinde 700 terminalde uygulanması planlanıyor.

No comments: