06 October, 2008

Yeni Nintendo DSi İngiltere'den önce Japonya'da satışa sunulacak

Nintendo, İngiltere'de önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürmeyi planladığı yeni DS konsolunu, Japonya'da bu yılbaşı öncesi satışa sunacağını açıkladı.

Şu anda piyasada olan versiyondan daha ince olan Nintendo DSi'da, kamera, dijital muzik oynatıcı, geliştirilmiş kablosuz internet ve daha büyük bir ekran bulunuyor. Kullanıcılar, DSi'ın kamera özelliği sayesinde imajları düzenleyip arkadaşları ile paylaşabilecek ve müzik oynatıcısı ile de harici hafıza kartı üzerinden ses hızını azaltıp çoğaltabilecek.



Nintendo DSi'ın Japonya'daki satış fiyatı 18,900 yen yani yaklaşık 102 £ olacak. Nintendo, son üç yıldır video oyun pazarında gösterdiği büyüme ile Sony'yi liderlik tahtından edeceğe benziyor.

Nintendo'nun Wii konsolu, hem Japonya hem de İngiltere'de neredeyse Sony PS3 ve Microsoft XBox 360 kadar yüksek satış oranına sahip (VG Chartz araştırması sonucu). Ancak yine de Nintendo'nun, Japon pazarında tam anlamıyla rekabet edebilmek için Sony PSP karşısında da oldukça ciddi bir yol alması gerekiyor.

No comments: