05 October, 2008

LOST ve oyuncuları hakkında birkaç küçük bilgi

Lost dizisinin oyuncularıyla ilgili sırf kendi merakımızdan birkaç bilgi edinelim dedik. Bir iki web sitesinde bakınırken "Neden bunları bloga da koymayalım ki?" diye düşündük. İlgilenenler için dizi ve oyuncularıyla ilgili birkaç küçük bilgi...

Amerika'da ilk bölümü 22 Eylül 2004 yılında gösterilmeye başlayan ve bugüne kadar dört sezonu yayınlanmış olan dizide tüm sezonlar boyunca toplam 127 oyuncu rol almış. Dizinin "Internet Movie Database" yani imdb puanı ise hayli yüksek: 10 üzerinden 9.



Dizide 83 bölüm ile en fazla rol alan oyuncular, Hugo, Sawyer, Jin, Sun, Kate, John. Bu sıralamayı, 82 bölüm ile Sayid ve Jack takip ediyor.

Oyuncuları daha yakından tanıyacak olursak...



Hugo rolündeki 1973 doğumlu Jorge Garcia, Sweetzer, Deck the Halls ve The Good Humor Man gibi filmlerde rol almış. Lost dizisi ile 2006 yılında bir ALMA ve bir de Screen Actors Guild ödülü kazanmış. Jorge'yi, şu an yapım aşamasında olan ve yurt dışında 2009 yılında gösterime girmesi planlanan When We Were Pirates adlı filmde de Jason rolünde izleyeceğiz.



Sawyer rolündeki 1969 doğumlu Josh Holloway'i, ülkemizde Magnum reklamıyla da malum sık sık izliyoruz. Holloway, Angel, Cold Heart, Whisper ve CSI'ın farklı bölümleri gibi pek çok film ve dizide rol almış. Aktör, şu an yapım aşamasında olan ve yurt dışında 2009'da gösterime girmesi planlanan Stay Cool adlı filmde, Mark Polish, Winona Ryder ve Hilary Duff ile rol arkadaşı olarak karşımıza çıkacak.



Kate rolüyle hayatlarımıza giren 1979 doğumlu Evangeline Lilly, Kingdom Hospital, The Long Weekend, Smallville, Good Morning America ve Punk'd gibi farklı dizi, film ve TV şovlarında rol almış.



1952 doğumlu Terry O'Quinn'i ise John Locke rolü ile benimsedik. Ama aktörün geçmişinde The Doctors, Without a Trace, Miami Vice, The Twilight Zone, Between Two Women, Moonlighting, The Cutting Edge, Star Trek: The Next Generation, Don't Talk to Strangers, Ghosts of Mississippi, The X Files, Millennium, Law & Order: Criminal Intent, The West Wing ve Masters of Science Fiction gibi filmler ile televizyon dizileri olmak üzere pek çok değerli yapıt bulunuyor.



Yardımsever doktor Jack rolündeki 1966 doğumlu Matthew Fox'ı biraz tanıyacak olursak. Freshman Dorm, Mad TV, Haunted, Saturday Night Live, Vantage Point ve Speed Racer gibi film, dizi ve TV şovlarında rol alan Fox, Lost ile dört farklı ödül kazandı.




Koreli çift Sun ve Jin ile ilgili neler yazabileceğimize bir bakalım... Lost'da Sun rolüyle tanıdığımız Yunjin Kim, With Love, Rush, Iron Palm, Yesterday ve Milae gibi yapımlarda rol almış. Henüz yapım aşamasında olan Two Sisters adlı yapımda, Sandra rolü ile televizyon izleyicilerinin karşısına çıkacak.

Sun'ın eşi Jin rolündeki Daniel Dae Kim, 1968 Güney Kore doğumlu. Kim, Law & Order, Addicted to Love, Beverly Hills, 90210, NYPD Blue, The Jackal, Ally McBeal, The Practice, Star Trek: Voyager, CSI: Crime Scene Investigation, Angel, Without a Trace, Miss Match, Spider-Man 2 ve Scarface: The World Is Yours gibi yapımlarda rol almış.




Ve son olarak Sayid rolü ile tanıdığımız Naveen Andrews... 1969 İngiltere doğumlu Andrews, London Kills Me, The English Patient, The Beast, Bride & Prejudice, Planet Terror ve The Brave One gibi yapımlarda rol almış. Oyuncuyu, yakın gelecekte yapımı henüz tamamlanan Animals ve henüz yapım aşamasında olan This Side of the Looking Glass'da izleyebileceğiz.

No comments: