05 October, 2008

Listen Today: "Dropkick Murphys"

1996 yılında Amerika'da kurulan ve İskoç müziği yapan Celtic Punk grubu Dropkick Murphys, başlıca yedi üyeden oluşuyor.


Listen Today bölümünde daha önceleri de sık sık yer verdiğimiz grup, Tim Brennan, James Lynch, Al Barr, Ken Casey, Matt Kelly, Scruffy Wallace ve Jeff DaRosa'dan oluşuyor.


Tessie adlı parçaları, Jimmy Fallon ve Drew Barrymore'un rol aldığı 2005 yılı yapımı Fever Pitch adlı komedi filminin soundtrack'inde yer aldı.



Oscarlı film Köstebek'in (The Departed) soundtrack'inde yer alan beşinci albümlerinden I'm Shipping Up to Boston adlı parça, çizgi dizi Simpsonlar'ın (The Simpsons) Debarted adlı bölümünde de yer aldı:)




1998 yılında Do or Die ile çıkış yapan grup, 1999'da The Gang's All Here, 2001'de Sing Loud, Sing Proud!, 2003'de Blackout, 2005'de The Warrior's Code, 2007'de The Meanest of Times ve 2008'de ise The Meanest of Times: Limited Edition olmak üzere toplam yedi albüm çıkardı.

1 comment:

Anonymous said...

murphys pop punk komünitenin sancak taşıyan gruplarından.. canlı çalarken fişek gibiler hakkaten, sıkı bir murphys takipçisi olmasam da her konserinde yüksek seviyede adrenalin salgıladım. seyirci kitlesi "7den 77ye" şeklinde tanımlanabilir, yeniyetmelerden old school punk dedelere herkes takip ediyor onları.. kaçırmamak lazım-veya bir şekilde yakalamak, türkiye'de bir gün çalma olasılıkları oldukça düşük.. nofx konserinin bile zar zor dolduğu bir kitleden murphysi finanse edecek kaynak zor bulunur.. keza avrupa ve amerikada oldukça popülerler..