20 August, 2008

Apple, Google'ı geçti

iPod, iMac gibi farklı ve kullanışlı tasarımlarıyla büyük çıkış yakalayan Apple, dokunmatik ekranı, ince ve zarif tasarımıyla cep telefonunda çığır açan iPhone, üreticisi Apple'ı, ABD'de bilişim dünyasının kalbi sayılan Silikon Vadisi'nin en değerli şirketi konumuna çıkardı.

iPhone'un dünya genelinde gördüğü büyük ilgi, Wall Street'e de yansıdı ve şirket hisseleri, geçtiğimiz 12 ay zarfında yüzde 44'lük artış sağladı. Bu başarıların ardından Apple, 158.8 milyar dolarlık piyasa değeriyle, Silikon Vadisi'nin lider şirketi Google'ın geçerek liderliği ele geçirdi. İnternet arama motoru Google'ın piyasa değeri, 157.2 milyar dolar olarak hesaplandı.

Apple'ın, iMac, iPod gibi farklı ve kullanımı kolay tasarımlara sahip ürünlerinin, laptop bilgisayar alanlar ve müzik tutkunlarının başlıca tercihi olmaya devam ettiği belirtiliyor. Öte yandan bu başarıda Google'ın parlayan yıldızının, ABD ekonomisindeki yavaşlamanın internet reklamlarını olumsuz etkilemesi ve yatırımcıların, YouTube gibi masrafla yatırımların kârlılığı konusundaki şüpheleri nedeniyle sönmeye başlamasının da etkisi olduğu söyleniyor.

No comments: