07 December, 2008

“Kendinize aşırı yüklenmeyin çöküntüden kurtulun”

Son on yılda kişisel gelişim kitaplarının satışında patlama yaşandı. Hala kim bilir kaçımız bu tür kitapları takip ediyoruz. Bu kitaplar tıpkı insanlara dünyaları vaat eden diyet kitapları gibidir ama maalesef asıl gerçek şu ki insan yaşam şeklini, alışkanlıklarını ve düşüncelerini değiştirmedikçe bunlar bir işe yaramaz. Ama yine de insan bir an, “bu sefer kesin işe yarayacak” düşüncesi ile bu kitaplardan alıveriyor. Sonra bu iş bir oyuna dönüşüyor. Her seferinde yeni rehberlerin hayatımızı düzenleyeceği umuduyla gideriz yanlarına. İşe yaramadığını görünce de sıradaki büyük fikre yöneliriz.

Ama böyle olmamalı. Birisinin sürekli size hazır cevabı vermesiyle sorunları aşamazsınız. İnsanın bakış açısını değiştirmesi, kendi çözümünü kendinin bulmassı gerekiyor. Mücadelesizlik maalesef günümüzün hastalığı…

Günümüzde hiçbir zaman “artık yeter, doydum” demiyor kimse. Devamlı kendimizi, arzularımızı yerine getirmekle meşgul ediyoruz. Kendi hayatımızı medyada gördüğümüz insanların hayatlarıyla bir tutuyoruz. Bu amaçla mesleklerimizi değiştirebilir, eşlerimizden ayrılabilir, vücudumuzu kestirip biçtirebiliriz ama bunlar doğru değil ve BUNLARIN SONU YOK.


Yazıları fistikyesili.com'a taşıdık. Devamını okumak için lütfen tıklayın.

No comments: