01 November, 2008

Bu hafta vizyona giren filmler neler ve hangileri izlemeye deger diye bir degerlendirme yaptik

Bu hafta, Cumhuriyet Bayramı'nda vizyona giren Mustafa dışında ikisi yerli yapım olmak üzere toplam 5 film vizyona giriyor. Bunlar, Düşes, Rüya, Mükemmel Bİr Gün, Nekrüt ve Zor Karar. Bunların arasından bizim görmek isteyip ve size de önerdiklerimiz Düşes ve Mükemmel Bir Gün filmleri...


Tüm filmlere dair elimizdeki bilgileri aşağıda paylaşıyoruz. Size sadece hangisine gideceğinize karar vermek kalıyor... Biz bu filmlerin arasından izlediklerimiz hakkındaki görüşlerimizi buradan paylaşacağız. Sizin de izlediğiniz filmler hakkındaki yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz:)

Düşes - The Duchess



Yönetmen: Saul Dibb
Oyuncular: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling
Konu: Düşes Georgiana Cavendish, müsrifliği ve politik girişimleri nedeniyle itibarını kaybeder. Evli olmasına rağmen Earl Grey ile aşk yaşaması da işleri daha karmaşık bir hale dönüştürür.
imdb rating: 7.1/10
>> Website

--

Mükemmel Bir Gün - Un Giorno Perfetto



Yönetmen: Ferzan Özpetek
Oyuncular: Isabella Ferrari, Valerio Mastandrea, Monica Guerritore
Konu: Emma ve Antonio evli bir çifttir ve bir yıla yakın bir zamandan bu yana ayrı yaşamaktadırlar. Antonio eskiden eşiyle paylaştığı evde tek başına kalmaktayken Emma iki çocuğunu da alarak annesine taşınmıştır.
imdb rating: 6.7/10

--

Zor Karar - Bangkok Dangerous



Yönetmen: Oxide Pang Chun, Danny Pang’ın
Oyuncular: Nicolas Cage, James With, Charlie Yeung
Konu: Joe, Surat adlı acımasız patronunun dört düşmanını öldürmek üzere Bangkok’a iner. Burada Kong adlı bir dolandırıcıyla anlaşma yapar. İşini tamamlayıp dolandırıcıyı da öldürerek izleri yok etme düşüncesindedir.
imdb rating: 5.5/10
>> Website

--

Rüya - Bi-Mong - Dream



Yönetmen: Kim Ki Duk
Oyuncular: Jô Odagiri, Na-Yeong Lee
Konu: Jin, bir trafik kazasının gerçekleştiği bir kabus görür ve uyandıktan sonra gördüğü mekana giderek burada gerçekten de bir kazanın olduğunu öğrenir. Şüpheli Ran suçlamaları reddetmekte ve bütün gece uykuda olduğunu iddia etmektedir. Ran, uykusunda Jin’in rüyalarını gerçekleştirmektedir.

--

Nekrüt



Yönetmen: Ulaş Ak
Oyuncular: Nuri Alço, Erol Günaydın, Mustafa Topaloğlu
Konu: Nekrüt adlı gezegenin yönetim konseyi, gezegenin adının tersten okunduğunda Türken olduğunu farkederek özel bir ekibi Türkiye’ye gönderir. Ülkeye ayak bastıkları andan itibaren başlarından ilginç olaylar geçer.
>> Website

2 comments:

Burcu SezeR said...

The Duchess tarafımdan izlendi ve beğenildi. Dekor, kostüm, makyaj gözalıcı...

Ekin Acar said...

Burcu, filmin imdb puanı da hayli yüksek ve bugüne kadar izlemiş olduğum filmlerde imdb'si yüksek olup da beğenmediğim film sayısı toplasan 5'i geçmez. Beğenmene sevindim, ben henüz izleyemedim. DVD'sini bulup en kısa sürede izlemek lazım, son dönemde Keira'nın oyunculuğu çok ciddi yol aldı kanısındayım çünkü...