16 October, 2008

Simit yurtdışına açılıyor

Simiti fast-food haline getirip zincirleştiren Simit Sarayı, Türkiye’de açtığı 65 şubenin ardından rotayı yurtdışına çevirdi.



Simit Sarayı Ortaklarından Haluk Okutur, yıl sonuna kadar Yunanistan’da yedi şube açacaklarını bildirerek, "ABD New York’ta da yer bakıyoruz. 2012 yılına kadar bu ülkeye iddialı giriş yapacağız. Kriz, simit zincirimizi dünyaya yaymak için ideal bir dönem" dedi.

Simit Sarayı’nın ortağı Haluk Okutur,kendilerine teklifte bulunan ABD'li bir grupla Simit Sarayı’nı yurtdışına taşıyacaklarını söyledi. Şu anda New York’ta yer baktıklarını anlatan Okutur, 2012 yılına kadar ABD pazarına iddialı giriş yapmayı planladıklarını açıkladı. Okutur, "Ülkede McDonalds kadar mağaza sayısına ulaşmak istiyoruz. Bunu yapana kadar kendimizi başarılı saymayacağız. McDonald’s’ın dünyada 34 bin şubesi var. 2025 yılına kadar bu sayıya ulaşırız" dedi.



ABD pazarı dışında 2010 yılına kadar Avusturya, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine yayılmayı planlayan Simit Sarayı, 2010 sonunda Avrupa’da 500 şubeye ulaşarak 3 milyar Euro’luk ciro elde etmeyi hedefliyor. Şu anda somut olarak girecekleri Avrupa ülkelerinin başında komşu Yunanistan'ın geldiğini aktaran şirket yetkilileri, yıl sonuna kadar başkent Atina’da yedi Simit Sarayı açmayı,sonraki yıllarda Yunanistan'da 20 şube açmayı hedeflediklerini belirtiyor.

SİMİT Sarayı, Türkiye’de de iddialı hedeflere sahip. 2008 yılında Türkiye’de en büyük fast food zinciri olmayı hedefliyor. Simiti, geçici bir ürün olmaktan kurtarıp, ata yadigarı bir gelenekle uzun ömürlü kılmak istiyor. Simit Saray’larında 300 ürün çeşidi bulunuyor. Kısa sürede ürün çeşidini daha da artırmayı planlıyor.

Kaynak:Hürriyet Gazetesi

No comments: