03 August, 2008

mesai sonrasi

Cuma akşamı bir süredir görüşemediğimiz birkaç arkadaş görüşelim diye plan yaptık. Hiçbirimiz pek vakti olmadığından hazır buluşmuşken bir süredir bir türlü buluşamadığımız arkadaşları da çağıralım dedik.

Facebook üzerinden davet yolladım. Bu arada o gün "Naber? Bir görüşseydik, var mı akşam planınız?" diye tekefonla arayanları da aynı buluşmaya davet ettim. Ancak işler çok da plan lanıldığı gibi gitmedi. Önceden görüşmeyi organize eden çekirdek kadronun büyük bir kısmı, çeşitli sebeplerden katılamadı. Birbirini tanımayan birkaç insanın bir araya gelmesiyle bir buluşma gerçekleşti. Elinden iPhone'unu bırakmayan bir arkadaşla, onu hiç tanımayan interneti pek de sevmeyen ve hatta Facebook account'u bile bulunmayan bir diğer arkadaş yanyana oturuyordu...

"İşte şimdi yandık!" dedim içimden. Bu insanlar birbirlerinden feci sıkılarak ve bana içlerinden küfrederek 15 dakikaya kalmaz kaçar gider. Ama hiç de öyle olmadı. 1-2 biradan sonra sohbet koyulaştıkça koyulaştı, kahkahalar ardı ardına patlamaya başladı. Ve saat 9'da bitiririz dediğimiz buluşma, gece 2'ye kadar devam etti.

Pek çok yeni insan birbirini tanıma fırsatı buldu, pek çok yeni arkadaşlık kuruldu. Ve ayrılırken herkes, "bunu mutlaka yenien yapalım" dedi. Biz de öyle yaptık. Ağustos'un son Cuma'sı yeniden bir araya gelmek üzere Facebook'tan davet gönderdik. Bakalım 3 hafta sonra, bir bölümü birbirini bir süredir görmeyen ve diğer bir kısmı ise daha önce hiç tanışmamış olan insanlar mesai sonrasında bir araya geldiğinde nasıl bir ortam olacak:)

Görüşmek dileğiyle,

Ekin





2 comments:

Hikmet Devrim Bekal said...

Devamını getirelim,
hiç haberimiz olmuyor böyle etkinliklerden, aşk olsun

Ekin Acar said...

gruba facebooktan üyelik talebi geçer misin ekleyelim seni