08 August, 2008

Kitap inceleme: Yeni Yıldızname - Deniz Obuz

Yeni Yıldızname, Latin ve Çin astrolojilerinin bir sentezi. 12 ay burcu ile 12 yıl burcu 144 farklı kombinasyonda bir araya geliyor ve doğum tarihlerine göre 144 kişilik tipi var.

Yukarıda alıntı yaptığım Deniz Obuz'un "Yeni Yıldızname" kitabından birkaç bölümü kısaca paylaşmak istiyorum.

Örnek teşkil etmesi için birkaç farklı kişilik tipine, çok kısaca yer vereceğim.

1977 yılında doğmuşsanız ve Başak burcu iseniz yeni yıldıznamede Başak-Yılan sayılıyorsunuz. Bu durumda kişilik tipiniz "Pragmatik"; temel kişilik özellikleriniz ise güvenilir, sadık, alçakgönüllü ve yardımsever olmanız. Hem rahat konuşan hem de espirütüel olmanız, ortamların aranan kişileri olmanızı sağlıyor. Zayıf yönlerinizden bazıları ise: Başkalarının hatalarını kabullenmeniz oldukça zor, maddiyata önem veriyorsunuz ve karşı cinsle olan ilişkilerinizde biraz utangaçsınız.

1980 yılında doğmuşsanız ve Aslan burcuysanız yeni yıldıznameye göre siz Aslan-Maymunsunuz ve kişilik tipiniz de "Yıldız, Oyuncu, Megaloman". Neşeli, şakacı ve yaratıcısınız. Yaşam enerjisiyle dolu ve dinamiksiniz. İhtişamdan hoşlanıyor ve lüks şeyleri seviyorsunuz. Ancak bazen megalomanlaşıyorsunuz ve sürekli başkalarını etkilemeye çalışan bir tutum içine girebiliyorsunuz.

Kitaptaki tanımlar elbette verdiğim örneklerdeki kadar kısa değil... Ayrıntılı olarak okumak isteyenlere, en kısa sürede kitabı edinmelerini tavsiye ederiz.

İyi okumalar!

No comments: