28 July, 2008

Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan

Fantastik romanların yazarı C.S. Lewis'in 1950'li yıllarda Narnia Krallığı'nı anlattığı Narnia Günlükleri (The Chronicles of Narnia) adlı uzun serinin 2. kitabı olan Prens Kaspiyan'ın (Prince Caspiyan) sinema uyarlanamasının senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini Andrew Adamson üstlenmiş. Serinin ilk kitabının Aslan, Cadı ve Dolap'ın (The Lion, The Witch and The Wardrobe) sinema uyarlanmasında yine isim yer alıyor.

Seyirci, Prens Kaspiyan'da görsel efektlerle süslenmiş büyüleyici bir kurgu ile karşılaşıyor. Narnia'da zaman bizim dünyamızdan daha hızlı ilerlemektedir. Mirax, krallığın tek varisi Prens Kaspiyan'ı ortadan kaldırarak Narnia'nın yeni kralı olmak ister. Prens Kaspiyan, Mirax'ın adamlarından hayatını kurtarmak için kaçarken kutsal boruyu üfler ve İngiltere'deki tren istasyonunda bekleyen Pevensey Kardeşler kendilerini birden Narnia'da bulurlar. Pevensey Kardeşler eski kral ve kraliçe olarak ortaya çıktıkları Narnia'da, Prens Kaspiyan ve Aslan'la birlikte Narnia'yı Mirax'ın acımasız hükümdarlığından kurtarmak için savaşırlar. Narnia eski güzel ve barış dolu günlerinde geri döndüğünde Pevensey Kardeşler yeniden dünyamıza geri dönerler. Taa ki onları yeni bir macera çağırıncaya dek... Prens Kaspiyan'ı çocuk filmi deyip geçmemeli. Fantastik film severlerin mutlaka kaçırmaması gereken bir film.

Narnia Günlükleri'nin ilk serisinin filmi Aslan, Cadı ve Dolap 2005 yılında vizyona girmişti ve "En İyi Makyaj" dalında Oscar kazanmıştı. Serinin 3. filmi Şafak Yıldızının Yolculuğu (The Vogaye Of The Dawn Treader) yine Andrew Adamson'ın yapımcılığında ve Micheal Apted'ın yönetmenliğinde 2010 baharında seyirciyle buluşacak.

No comments: